2.7.08

Μεγάλου Αδελφού το...ανάγνωσμα

Προς νέα συμφωνία για περαιτέρω παραβίαση των προσωπικών δεδομένων και του ιδιωτικού απορρήτου οδεύουν ΗΠΑ και ΕΕ.
Στοιχεία όπως οι συναλλαγές μέσω πιστωτικών καρτών, οι ταξιδιωτικοί προορισμοί μας και φυσικά οι ιστότοποι που επισκεπτόμαστε στο Διαδίκτυο θα είναι προσβάσιμοι από τις μυστικές υπηρεσίες και με τη... βούλα πλέον, αφού η «δεσμευτική διεθνή συμφωνία» (binding international agreement) μεταξύ των δύο μερών βρίσκεται στο τελικό της στάδιο.
Σύμφωνα με δημοσιεύμα των New York Times της 28ης Ιουνίου (το οποίο στην Ελλάδα αναδημοσίευσε πρώτο το ΑΝΤΙ WEBLOG, ενώ οι "μεγάλες" εφημερίδες κοινώς το έκαναν... γαργάρα) "οι διαπραγματευτές, που τελευταία φορά συναντήθηκαν το Φεβρουάριο του 2007, έχουν συμφωνήσει κατά ένα μεγάλο μέρος σε ένα κοινό προσχέδιο για 12 σημαντικά σημεία" με τα οποία "θα καθίσταται σαφές ότι είναι νόμιμη για τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις να προωθούν προσωπικά δεδομένα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και αντίστροφα". Οι λεπτομέρειες που απομένουν για να επιτευχθεί η τελική συμφωνία είναι ελάχιστες και σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας αφορούν κυρίως το δικαίωμα των ευρωπαίων πολιτών να μηνύουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων.
Ως εκεί φτάνει η διπλωματική ισχύς της... "ισχυρής" Ευρώπης και των... "ηγετών" της!
Βέβαια αυτό δεν είναι κάτι που εκπλήσσει. Όπως έκπληξη δεν προκαλεί πια και η σιγή των οργανώσεων που υπερασπίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως η Διεθνής Αμνηστία την ίδια στιγμή που τα ανακλαστικά τους είναι πολύ πιο ευαίσθητα όταν οι παραβιάσεις προέρχονται από χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν.
(Ολόκληρο το άρθρο των New York Times εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: