14.7.08

Εν μέσω σκανδάλων...

Η ποινική δίωξη εναντίον του Παν. Βουρλούμη και άλλων κυβερνητικών στελεχών για τις διαδικασίες εξαγοράς της ΓΕΡΜΑΝΟΣ από τον ΟΤΕ φέρνει όλο και κοντύτερα στη δίνη ττων σκανδάλων το Υπ. Οικονομικών και τον κ. Αλογοσκούφη προσωπικά. Και εκκρεμεί δίωξη για απιστία του... "λαμπρού τεχνοκράτη" που ανέλαβε να νοικοκυρέψει τον ΟΤΕ για χάρη των Γερμανών, για φέσι 65 εκ. ευρώ που πλήρωσε ο τηλεπικοινωνιακός οργανισμός στη Μίζενς.
Η "νέα διακυβέρνηση" αποκαλύπτεται και στον πιο δύσπιστο πλέον ως μέρος της κρίσης
Μένει βεβαια να δούμε αν όλη αυτή η συνεχής ροή αποκαλύψεων, μιζών, ταξιδιών, διώξεων σημάνει την απαρχή ενός άλλου προτάγματος που θα μας απομακρύνει από την αναδυόμενη μπόχα, ή θα στρεβλωθεί σε μία επικοινωνιακή... σκανδαλομαχία, προπομπό μίας νέας παρατατεταμένης προεκλογικής περιόδου...
Η απουσία ενός πολιτικού υποκειμένου, που θα λειτουργούσε ως ο συνεκτικός κρίκος μιας γενικευμένης αποστροφής εμπνέοντας στην κοινωνία ένα επανακαθορισμό συλλογικών οραμάτων και στόχων, δίνει ανάσες ζωής στους υπάρχοντες απαξιωμένους πολιτικούς μηχανισμούς.
Η δημιουργία ενός τέτοιου υποκειμένου, ή ο όποιος τυχόν μετασχηματισμός κάποιων από τα ήδη υπάρχοντα δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συμμετοχή των πολιτών στα κινήματα που αναπτύσσονται σε κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής.
Η συμμετοχή σε παράλληλες δομές αμεσοδημοκρατικής κοινωνικής παρέμβασης (συνδικάτα, κινήσεις πολιτών, συμβούλια γειτονιάς, κοινότητες κ.α.) θα πρέπει να κατευθυνθεί σε δημιουργική αντιπαράθεση και ρήξη με το αντιπροσωπευτικό και επακόλουθα ολιγαρχικό μοντέλο εξουσίας.
(συνεχίζεται)

Δεν υπάρχουν σχόλια: